maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ruska 28.10.2001 - 17.6.2013

Fennican Ruska Ruiskukka, Ruska, ensimmäinen gööttimme, kantamammamme on jouduttu päästämään ikiuneen 11 vuoden ja 8 kuukauden iässä. Ruskan viimeisen vuoden vaivana oli maksan vajaatoiminta, mutta syy siihen että Ruska täytyi päästää paremmille maille, oli jossain ihan muualla.

Etsimme vuonna 2001 koiraa isoäidilleni, rotu ei ollut vielä tiedossa. Tutustuimme koirapuistossa gööttiin, ja se olikin rakkautta ensi silmäyksellä. Soitimme kyseisen koiran kasvattajalle ja varasimme pennun heti seuraavasta pentueesta. Narttupentuja sitten syntyikin kaksi, pitkähäntäinen ja töpöhäntäinen. Kaksi narttupentua oli varattu ennen meitä, mutta onneksemme molemmat halusivat töpöhäntäisen. Joten saimme  itsellemme punaisenruskean kippurahännän, Ruska Ruiskukan! Kutsumanimestä ei sitten keskusteltukaan, vaan siitä tuli Ruska.

Ruska on ollut aina sporttinen, nuorekas ja aktiivinen koira. Se oli uskomattoman kiltti, mm. putsasi D-pentueemme pyllyt vielä kymmenvuotiaana, kun pentujen Lotta-emä oli kipeä. Se hoiti omaa Siru-pentuaan loppuun asti. Oli ihmisen paras ystävä. Todella fiksu ja nopea oppimaan.
Sporttisesta ulkomuodostaan johtuen Ruska ei nuorena ollut mikään missi, mutta saavutti kuitenkin kaksi SERTiä. Vanhemmalla iällä se sai enemmän massaa ja saavuttikin vielä yhden vara-sertin, eli muotovalion titteli oli aivan karvan päässä.
Joka tapauksessa Ruskan tärkein tehtävä oli olla harrastus- ja touhukaveri minulle (olinhan vain 11-vuotias Ruskan tullessa), sekä seuran pitäjä ja lenkkikaveri isoäidilleni. Yksi suuri saavutus oli, kun se synnytti nopeasti ja helposti maailmaan Adavalls A-pentueen, 3 urosta ja 3 narttua. Näistä pennuista maailman tietoisuudessa on tytär Siru, Adavalls Afrodite, joka on todistetusti todella kaunis ja hyväluonteinen. Siru myös jatkoi ainoana Ruskan sukua saaden itse 5 pentua. Ruska on nyt myös 12 pennun isoisoäiti, toivonkin sen jatkuvan jonkun sukutaulussa ikuisesti.
Yksi tärkeä tehtävä Ruskalla oli, tutustuttaa meidät rotuun. Voin sanoa, että olemme myytyjä ja se on täysin Ruskan ansiota.

Ruska keskimmäisenä

Ruska jo uudessa kodissaan
Ruskan sukua; Ruska, isänäiti My, isä Umanoma Cowboy's Bonzo, Mättjärns Janna, veli Fennican Ron Ronaldo
Ruskan ensimmäinen serti v. 2003

 Ruska oli kärsivällinen äiti:





11v
11v
Viimeisiä kuvia Ruskasta; Ruska ja Lotta


Ruska ja tyttärensä Siru

Nuku hyvin Rakas Ruska, emme unohda sinua koskaan. 28.10.2001 - 17.6.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti